فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست
سرخط خبرها

فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران

  • کد خبر: ۳۱۲۵۷۰
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران
فرماندار تایباد از دوغارون به عنوان هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران نام برد و گفت: مرز دوغارون به لحاظ سطح تبادلات اقتصادی جزو رتبه‌های برتر است.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی شیردل، با اشاره به قابل توجه بودن سطح تجارت ایران و افغانستان، اظهار کرد: بدون شک تبدیل منطقه ویژه دوغارون به منطقه آزاد در افزایش سطح مبادلات مؤثر است.

وی اظهار کرد: با توجه به برنامه دولت در راستای تقویت مناسبات اقتصادی و فرصت‌هایی که بین ایران و افغانستان وجود دارد، در درگاه و معبر رسمی ایران و افغانستان در مرز دوغارون کار ویژه‌ای انجام شد.

فرماندار تایباد خاطرنشان کرد: بر اساس ساختار منطقه آزاد با توجه به شرایط ویژه‌ای که در بخش اقتصادی تبادلات تجاری و حتی در بخش مسافری دارد، باید به خوبی زیرساخت‌های مورد نیاز برای تقویت این مناسبات که تعهد بخش دولتی است ایجاد شود.

معافیت‌های مالیاتی در منطقه آزاد یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها

وی بیان کرد: بخشی از این زیرساخت‌ها، ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای فعالین اقتصاد و افراد بومی مرزنشین در حوزه فرصت‌های اقتصادی است و بخشی هم برای تجار افغانی و حتی تجار ایرانی خارج از تایباد برای سرمایه‌گذاری فراهم می‌شود.

منطقه آزاد دوغارون تأثیرگذار در توسعه اقتصاد شرق کشور

شیردل افزود: متناسب با تعهد دولت در خصوص کاربری‌هایی که در بخش‌های سوخت و انبارداری و ... نیاز است باید در طرح جامع منطقه آزاد این موارد جانمایی شود؛ با آماده‌سازی و فراهم شدن زیرساخت‌های لازم، شرایط برای تقویت زیرساخت‌های اقتصادی فراهم است.

وی گفت: وقتی زیرساخت اقتصادی ایجاد شود موضوع اشتغال جوانان هم یکی از فرصت‌هایی است که می‌توان از آن استفاده کرد، ضمن اینکه منطقه آزاد، امتیازات ویژه‌ای دارد و متفاوت از منطقه ویژه یا مجموعه‌های اقتصادی در کشور است.

پفرماندار تایباد معافیت‌های مالیاتی را حسب سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها دانست و تصریح کرد: کسانی که بخواهند به منطقه آزاد در کشور وارد شوند نیازی به ویزا ندارند. همچنین افرادی که از کشور افغانستان بخواهند وارد منطقه آزاد شوند اعم از تجار یا خریداران صرفاً با داشتن گذرنامه این امکان برایشان مهیا است.

تعرفه گمرکی به این سرمایه‌گذاران تعلق نمی‌گیرد

وی اظهار کرد: تعرفه گمرکی به سرمایه‌گذارانی که بخواهند در منطقه آزاد دوغارون سرمایه‌گذاری کنند و زیرساخت‌های ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی که بخواهند به عنوان زیرساخت صنعتی در مجموعه منطقه آزاد وارد کشور کنند تعلق نمی‌گیرد.

شیردل از این مزایا به عنوان مجموعه امتیازاتی نام برد که در راستای تقویت سرمایه‌گذاری به خصوص در بخش صادرات برای رونق اقتصاد کشور در منطقه آزاد وجود دارد نام برد و گفت: با توجه به اینکه دوغارون در فاصله نزدیک به هرات به عنوان دومین شهر صنعتی افغانستان واقع است دولت به عنوان یک فرصت ویژه به این نتیجه رسیده که در ماهیت منطقه آزاد، به این سطح از مناسبات کمک و آن را تقویت کند.

وی با اشاره به اینکه دوغارون بزرگ‌ترین منطقه ویژه اقتصادی کشور به لحاظ مساحت است، در خصوص چشم‌اندازی که برای این منطقه دیده شده است، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که باید شاهد آن باشیم ۲۴ ساعته شدن مرز ایران و افغانستان است.

افغانستان سرزمین طلایی به لحاظ فرصت‌های معدنی

نماینده عالی دولت در تایباد با بیان اینکه ۲۵۰۰ دستگاه ناوگان تجاری، افق ایده آل مرز ایران و افغانستان در مرز دوغارون برای تقویت ترانزیت کالا و صادرات و واردات است، افزود: افغانستان سرزمین طلایی به لحاظ فرصت‌های معدنی است و از این فرصت و ظرفیت برای واردات محصولات معدنی می‌توان استفاده کرد.

وی ادامه داد: گرچه در حال حاضر بخش مسافری، گمرک و منطقه ویژه حدود ۵۵ هکتار بیشتر نیست، اما بناست که در فاز اول منطقه آزاد برای ۲۵۰ هکتار زیرساخت‌ها فراهم شود و در زون بندی‌های جدید، تعیین کاربری و آماده‌سازی برای سرمایه‌گذاری انجام شود.

شیردل تصریح کرد: دوغارون به لحاظ پیشینه خود و با توجه به وجود ۱۰۰ سال ارتباط فرهنگی و گمرکی بین ایران و افغانستان، به لحاظ اقتصادی مرز دوغارون ویژه‌تر از سایر درگاه‌های ایران و افغانستان است.

دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران

فرماندار تایباد از دوغارون به عنوان هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران نام برد و گفت: مرز دوغارون به لحاظ سطح تبادلات اقتصادی جزو رتبه‌های برتر است.

شیردل اظهار کرد: کشور افغانستان بخشی از بازار کالای ۳۵ میلیون نفری کشور خود را باید در قالب کالا‌های ایرانی و بخشی در ترانزیت کالا‌هایی که از نوار خلیج‌فارس و ترکیه از درگاه دوغارون به این کشور وارد می‌شود، تأمین کند. افغانستان همچنین باید پاسخگوی نیاز بازار مصرف کشور خود باشد و بخش عمده‌ای را هم قطعاً از دوغارون تأمین خواهد کرد.

وی با بیان اینکه روابط ایران و افغانستان هرروز رو به گسترش است، افزود: با توجه به استقرار منطقه آزاد، قطعاً سطح مناسبات و روابط اقتصادی و فرهنگی بین این دو کشور بیشتر خواهد شد.

حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد

فرماندار تایباد تصریح کرد: حکومت سرپرست طالبان در افغانستان با توجه به فرصت ویژه‌ای که در دوغارون فراهم شده نسبت به سایر درگاه‌های مرزی خود و هم حسب نزدیکی به شهر هرات توجه ویژه‌ای به این مرز دارد، از سویی، چون در مسیر دسترسی به مشهد هم قرار دارد و بعضاً حضور مسافرین، زائرین و تجاری را داریم که می‌خواهند از دوغارون به مشهد عزیمت کنند.

وی گفت: همچنین در زمینه تجاری هم بخشی از کالا‌های مورد نیاز خود را از دوغارون تأمین می‌کنند، لذا نگاه افغانستان به دوغارون به خصوص اینکه در حال حاضر منطقه آزاد شده، ویژه است و قطعاً می‌طلبد برای تقویت این نگاه برای ۲۴ ساعته شدن مرز تلاش کنیم.

شیردل در ادامه با تأکید بر اینکه کشاورزان و فعالان اقتصادی باید از فرصت موجود در منطقه آزاد دوغارون با هدف رونق‌بخشی اقتصاد نهایت استفاده را داشته باشند، گفت: منطقه آزاد در درازمدت شکوفایی خطه مرزی تایباد را رقم خواهد زد و اشتغال پایدار را به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ایجاد منطقه آزاد تجاری دوغارون باید باعث گشایش معیشتی در زندگی مردم مرزنشین تایباد شود و شرایط را برای تحول عمیق اقتصادی در این منطقه و خراسان رضوی فراهم کند، خاطرنشان کرد: باید از همه ظرفیت‌های لازم در حوزه توسعه و پویایی این مرز راهبردی استفاده کرد که این مهم، سطح روابط اقتصادی ایران و افغانستان را افزایش خواهد داد.

فرماندار تایباد اضافه کرد: دوغارون، اصلی‌ترین مرز رفت و آمد اتباع افغانستانی به ایران است که باید مشکلات و موانع پیش روی آن با هم‌افزایی دستگاه‌های متولی به حداقل برسد.

ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی دوغارون که تابستان امسال به تأیید شورای نگهبان رسید، سطح تجارت ایران و افغانستان را در حوزه‌های مختلف افزایش خواهد داد.

پایانه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->